Adoptioner från Indonesien

Det förekommer adoptioner från Indonesien även om det inte är jättevanligt i Sverige. På adoptionsresor.se kan du läsa mer om adoption och få svar på de vanligaste frågorna.

Valuta i Indonesien

I Indonesien används valutan Indonesisk Rupie. Denna förkortas IDR. På växla.nu kan hitta aktuell valutakurs för denna och andra valutor.

På Bali

Om du hellre lägger pengar på att resa men inte vill bekymra dig så mycket för ekonomin när du väl är där. Då är Bali ett riktigt bra resmål, priserna är låga vad det gäller nästan allt; mat, dryck och souvenirer. Bali har länge varit ett resmål för både backpackers, älskande par och barnfamiljer. Det är kanske en av de mer välkända öarna i det Indonesiska öriket. Med sitt fantastiska landskap fullt av färger och växtlighet blandat med slingrande floder, djungel och laguner har ön länge lockat för många människor.

För att se både stränderna och bergen rekommenderar vi dig att hyra bil på Bali. Det är inte jättedyrt men tänk på att de har vänstertrafik! Vi rekommenderar Biluthyrning.com för att hitta ett bra pris redan innan avresa från Sverige.

Även om den största delen av Indonesiens befolkning är muslimer så är det på Bali som de flesta är hinduister. Kulturen och stämningen här är väldigt avslappnad och man hyser en stor vördnad för naturen och det andliga. Många turister reser hit just för att ta del av andligheten och den naturlig gästfriheten i ett paradis som fortfarande har platser som inte är totalt exploaterade.

Södra stränderna på Bali

En av de största och mest turistiga stränderna ligger på södra Bali och heter Kuta Beach. En bit norr om den hittar du den andra stora stranden Legian Beach, de två är nästintill sammanväxta och kan vara lite svåra att hålla isär. Trots att det verkligen är många turister här så är det verkligen vackra stränder som är väl värda att besöka. Detta är det största området med turister på ön och räknar man ihop stränderna så är det en åtta kilometer lång sammetslen paradisstrand. Här finns massor av barer, resebyråer, restauranger, souvenirshoppar med mera. Och trots att det är så mycket turism här så kan man hitta ganska billigt boende i närheten.

Vill man ha det lite lugnare på stranden så rekommenderar vi Sanur, det är lite dyrare boende men betydligt lugnare.

Bergsområden

På Bali är det näst intill paradiset för dig som gillar att vandra och klättra i berg. Du behöver inte åka långt från kusten för att komma upp på högre höjder. Väl uppe i bergen hittar du Balis kulturella center Ubud. Här finns flera konstnärer i så väl trä som silver och dem tillverkar fantastiskt vackert Balinesiskt hantverk.