Adoptioner från Indonesien

Det förekommer adoptioner från Indonesien även om det inte är jättevanligt i Sverige. På adoptionsresor.se kan du läsa mer om adoption och få svar på de vanligaste frågorna.

Valuta i Indonesien

I Indonesien används valutan Indonesisk Rupie. Denna förkortas IDR. På växla.nu kan hitta aktuell valutakurs för denna och andra valutor.

Tänk på

Det finns så klart en del saker som kan vara bra att tänka på när man ska resa till Indonesien. Här tänkte vi ta upp några av de allra viktigaste. Innan du åker så är det bra om du kollar upp din sjuk- och reseförsäkring. Oftast ingår 30 dagar i din hemförsäkring. Det är nämligen som så att sjukhusen i landet är av varierande standard. Din försäkring bör därför räcka i mer än 45 dagar och det enklaste är att helt enkelt teckna en full sjuk- och reseförsäkring innan du åker. Då kan du vara säker på att du får bra vård utan att behöva betala allt du äger om det händer dig något under semestern.

Det är inte rekommenderat att dricka kranvattnet i Indonesien, ofta är det mycket förorenat och man kan bli ganska dålig i magen. Tänk på det när du tillexempel beställer drinkar, undvik is i drycken och när du äter, se till att din mat är riktigt upphettad. Annars kan det bli problem. Det kan vara en god idé att ha med sig bra mediciner för magen när man åker hit.

Att vaccinera sig innan en sådan här resa kan vara livsnödvändigt. De sprutor som är bra att ta är mot; Gula febern, rabies, hepatit A, polio, tuberkulos, stelkramp och difteri.

Om du bara ska resa till Indonesien som turist i mindre än 30 dagar behöver du inget visum bara ditt pass.