Adoptioner från Indonesien

Det förekommer adoptioner från Indonesien även om det inte är jättevanligt i Sverige. På adoptionsresor.se kan du läsa mer om adoption och få svar på de vanligaste frågorna.

Valuta i Indonesien

I Indonesien används valutan Indonesisk Rupie. Denna förkortas IDR. På växla.nu kan hitta aktuell valutakurs för denna och andra valutor.

Sevärdheter

I detta vackra örike som är Indonesien hittar du allt man kan tänka sig i ett tropiskt paradis. Öarna kan ge dig härliga naturupplevelser som mystisk regnskog, ett rikt djurliv och långa vita stränder med färgsprakande korallrev. Är man intresserad av kultur och religion så kan man besöka några av alla de vackra tempel som finns. Speciellt på Bali där de flesta är hinduer och det finns hela 20 000 tempel att titta på.

Tycker du att apor är roliga krabater så ska du definitivt besöka Monkey forrest på Bali. Där finns ett tempel som aporna bor i och dem lever på att stjäla mat från turisterna. Om du känner dig sugen på att bada med delfiner och snorkla, då är Lovina att rekommendera. Här finns fantastiska stränder med svart vulkansand och det finns massor av roliga utflykter att göra.

Ett otroligt mästerverk skapat av naturen är Mont Keli Muto, det är tre stycken krateröar på ön Flores. Tack vare att dem endast är uppbyggda av mineraler så skiftar dem färg i ljuset, det gör dem till ett helt unikt och häftigt naturfenomen.

Visste du att du till och med kan åka på forsränning i Indonesien? Om du ska från Loksado till Kandagan så kan du faktiskt åka forsränning en stor del av vägen. Det är Amaditfloden som blir vattnet för färden då.

En härlig resort hittar du i Hulu Sungai Tourist Resort, det är ett stort område med vackra berg och våtmarker som ligger i den södra delen av Kalimantan. Om du vill ha ännu mer underbar och vacker natur och naturupplevelser ska du bege dig till vulkanen Mount Merapi. Den är aktiv än i dag och har haft flertalet utbrott under det senaste decenniet.